De wachtlijsten van de GGZ-instellingen zijn schrikbarend lang!

NLP LoepHet piept en kraakt in de geestelijke zorg. Voor een kind is de wachttijd nu gemiddeld 10 maanden volgens Het Vergeten Kind met een uitloop tot 2 jaar. Het Vergeten Kind heeft in 2021 onderzoek gedaan naar wachttijden in de jeugdzorg zie het Onderzoeksrapport. In 2021 deden 56 kinderen en jongeren tot 20 jaar een geslaagde poging tot zelfdoding. De kans dat dit aanzienlijk stijgt wanneer de situatie niet verandert, is dan ook groot.

Kurt: Mijn medeleven is ontzettend groot omdat ik zelf best een pittige jeugd heb gehad. Op mijn twaalfde wilde ik uit huis en op mezelf gaan wonen. Dit mocht niet van jeugdzorg. Ik werd op een internaat geplaatst waar 120 jongeren zaten tussen de 8 en 26 jaar. Grappig genoeg was ik de eerste, die vrijwillig naar het internaat ging. Op mijn vijftiende was ik gestopt met school en ging ik werken voor 15 gulden (€ 6,50) per dag. Op mijn zeventiende verliet ik het internaat en ging ik zelfstandig wonen. Voordat ik werd opgeroepen als dienstplichtige had ik mijn opleiding als constructiebankwerker in goed afgerond en een diploma behaald. Op mijn negentiende werd ik opgeroepen als dienstplichtige. Ik heb daar geleerd wat normen en waarden zijn. Het is met mijn leven uiteindelijk na veel hobbels goed gekomen maar met veel jongeren, die ook op het internaat zaten, is het minder goed afgelopen. Een groot gedeelte belandde in het drugscircuit, heelde, stal, pleegde zelfmoord of belandde in de gevangenis. Daarom kan ik warm aanbevelen dat jongeren zolang mogelijk thuis blijven wonen, ook al is men het niet altijd eens.

NLP pijl rechts donkerblauwIk denk dat er zeker kinderen zijn die geholpen kunnen worden met een NLP-opleiding. Daarom start er in maart en april een NLP-opleiding op maat. 25 jongeren tussen de 16 en 18 jaar krijgen deze unieke kans om bij NLP Opleidingen Wegener de NLP Practitioneropleiding te volgen t.w.v. € 2197 met gesloten beurs. Dus gratis! Het zal gaan om zes aaneengesloten dagen.

De twee pilots zijn op:NLP klok donker blauw

 • 21 tot 26 maart in Veenendaal - 15 plekken beschikbaar.
 • 3 tot 8 april in Heerlen - 10 plekken beschikbaar.

De tijden zijn standaard van 9:00 tot 18:00 uur, inclusief koffie/thee/water en werkboek. Voor de lunch moeten de deelnemers zelf zorgen.

NLP A BDeze pilots zijn op maat gemaakt, waarbij we met de volgende pijlers aan de slag gaan:

 • een efficiëntere manier van communiceren, zowel met jezelf als met anderen
 • de mogelijkheid jezelf te inspireren en te motiveren
 • beter kunnen managen van emoties en persoonlijke rust
 • afleren van improductief gedrag en onwenselijke gewoonten
 • omzetten van beperkende overtuigingen naar versterkende overtuigingen
 • verhoging van creativiteit
 • verbetering van leervaardigheden
 • loslaten van destructieve relaties en opbouwen van constructieve waardevolle relaties
 • krachtige coachtechnieken om jezelf en anderen te helpen hun doelen te bereiken
 • meer geloven in jezelf en je kunnen
 • ontdekken en versterken van jouw levensdoel

Het uiteindelijke doel is om het kind meer zingeving te laten beleven. Waarden en kwaliteiten, zoals gelukkig zijn, zelfvertrouwen, respect, zelfwaardering, complimenten geven, liefde en nog veel meer versterken hierdoor ten goede van het kind.

Meer informatie over de NLP Practitioneropleiding vind je op deze pagina: NLP Practitioneropleiding

Er zijn een paar voorwaarden waar het kind aan moet voldoen om te mogen aansluiten.

Het kind:NLP_notitie_plaat.png

 • is tussen de 16 en 18 jaar, een legitimatiebewijs is verplicht.
 • wil er 100 procent voor gaan en heeft een hoge urgentie om positief te veranderen.
 • geeft akkoord dat er foto’s en films worden gemaakt voor marketingdoeleinde en geeft hiervoor samen met de ouders toestemming.
 • mag niet onder invloed zijn van verdovende middelen, zoals drugs, softdrugs, alcohol, medicatie etc.
 • mag tijdens de NLP-opleiding niet in behandeling zijn bij een psycholoog, therapeut, psychiater of trajecten, zoals psychische begeleiding EMDR, etc.
 • mag de opleiding niet onderbreken en rondt tot het einde de NLP-opleiding af.
 • komt op tijd en gaat pas weg wanneer iedereen klaar is met de opleiding van die dag.

Het laatste punt: wanneer een kind nog thuis woont en ‘fysiek, psychisch of seksueel’ wordt mishandeld, dan kan hij/zij voor nu niet voor deze NLP opleiding in aanmerking komen. Het is raadzaam om hier eerst professionele hulp voor te zoeken!

Om te zorgen dat de deelnemers voldoen aan de voorwaarden, vragen we voor de zekerheid een borg van € 350 p.p. Voldoe je aan de criteria hierboven en je voltooit de NLP Practitioneropleiding succesvol, dan ontvang je de borg terug op je rekening.
NLP PotloodHoe moet het verder? Heb je alles grondig doorgelezen en denk je dat je aan de hand van de voorwaarden kunt aansluiten? Dan meldt het kind zich aan via deze aanmeldbutton hieronder.

Binnen één week ontvang je een uitnodiging. Het is goed mogelijk dat ik telefonisch contact opneem om wat vragen te stellen aan de ouder en/of het kind over de deelname aan de NLP-opleiding.

Faq-lijst

NLP_notitie_plaat.pngWat als alle plekken vol zijn? NLP Opleidingen Wegener schenkt 25 deelnemers gratis de NLP Practitioneropleiding. Mochten er meer aanmeldingen zijn, dan krijgen deze deelnemers de unieke kans om met een investering van € 600 (€ 100 per dag) toch deel te nemen op een later tijdstip. Bij voldoende aanmeldingen met een maximum van 25 deelnemers stellen we nog eens twee data beschikbaar.

Wat gebeurt er met de tussentijds geannuleerde gereserveerde plek? Wordt een gereserveerde plek tijdig afgemeld, dan stellen we deze plek aan een ander beschikbaar. Wanneer een plek is gereserveerd, maar tijdens de opleiding wordt gecanceld, dan zal deze niet opnieuw beschikbaar zijn tijdens een nieuwe NLP-opleiding.

Wij kunnen het bedrag van € 600 niet opbrengen voor ons kind. Voor elke betalende deelnemer die een NLP Practitioneropleiding volgt, zal NLP Opleidingen Wegener € 600 reserveren zodat een thuiswonend kind tussen de 16 en 18 jaar toch gebruik kan maken van deze unieke kans. Wil je hiervoor in aanmerking komen? Vul dan het contactformulier in en we zetten je op de lijst.

Wat als ik nazorg nodig heb na de NLP-opleiding? Het kan zijn dat iemand niet alles opgeruimd heeft in zijn hoofd. Genestelde problemen kunnen soms zeer complex zijn en nazorg kan ervoor zorgen dat het behaalde resultaat beter borgt. Hier is een investering mee gemoeid, maar weet ook dat het een goede investering is. Iemand heeft immers al 6 dagen aan zichzelf gewerkt en positieve resultaten behaald.

Waarom mag mijn kind onder de 16 niet deelnemen? Het gaat om een pilot waarbij we ook kijken welke resultaten deze leeftijdscategorie boekt. Bovendien werkt het minder handig wanneer de leeftijden te erg uiteenlopen. Na verschillende pilots kunnen we misschien een nieuwe doelgroep vragen in een andere leeftijdscategorie.

Is deze NLP-opleiding ook een aanrader voor mijn ouders? Zeker weten, ze leren hetzelfde, maar dan met leeftijdsgenoten. Hierdoor zal de band tussen kind en ouder sterker zijn, waardoor je meer open met elkaar over onderwerpen praat. Het zal niet gratis zijn maar stel dat de ouder een NLP-opleiding volgt, dan mag het kind automatisch de opleiding gratis volgen.

Hoe werkt dat NLP? Met NLP doen we gericht onderzoek. Je hoeft niet een loopgraaf door je leven te maken om je probleem op te lossen. Je krijgt geen oplossingen van een ander maar door vragen te beantwoorden, vind jij je eigen oplossing. Daarnaast leer je coachvaardigheden waardoor je in staat bent bewust het onderbewuste nieuwe gedrag aan te leren. Hierdoor ben je meer onafhankelijk en in staat je te ontplooien naar het gewenste gedrag.

Meer dan 20.000 volwassen mensen hebben door de NLP-opleidingen en coaching nieuwe keuzemogelijkheden gecreëerd en zijn daardoor in staat meer kwaliteit te geven aan hun leven. Je krijgt de tools waarbij je bewust het gewenste pad plaveit, pak jij die kans?

Mijn kind kan onmogelijk vrij krijgen van school! Dan kan het kind niet deelnemen aan deze NLP Practitioneropleiding. Het voordeel wanneer kinderen vrij krijgen om aan hun eigen ontwikkeling te werken is dat ze zich beter kunnen concentreren tijdens de les op school, omdat ze beter in hun vel zitten. Het heeft veel impact op hun resultaten op school en op het thuisfront, terwijl het vóór de NLP-opleiding afgeleid is door negatieve gedachtes, somberheid, lusteloosheid enz. Het is dan ook aan te raden voor een school om het kind nu de ruimte te geven in plaats van het te dwingen om naar school te gaan.

Wie ben ik?

Kurt Wegener NLP coach-trainer, gespecialiseerd in burn-out, trauma’s, teammeting, tNLP Potloodeambuildingtrainingen, NLP-opleidingen, Identity-reading, vertrouwenspersoon en organisatiecoach. Wanneer ik mensen coach leer ik ze hoe zij het nieuwe gedrag verder kunnen ontwikkelen. De sessies zijn opgebouwd uit coachend trainen. Actief in Heerlen en Veenendaal, incompany is ook mogelijk. Vragen? Bel gerust 045 542 42 60.
Geert van Nuys
Geert van NuysFacility Management
Geert van Nuys
Geert van NuysFacility Management
Onlangs heb ik de NLP Master Coach opleiding gevolgd bij Kurt, als vervolg op de NLP Practitioner en Master Practitioner. De NLP Coach opleiding bij Kurt was erg leerzaam en vooral ook ontzettend leuk om te doen. Wat het mij in het bijzonder heeft opgeleverd is het nog meer loslaten van ‘het denken in eigen oplossingen’. Hierdoor heb ik meer vertrouwen lees hier verder

Nienke van Dijk
Nienke van DijkPersonal Leadership Coach - Speaker
Nienke van Dijk
Nienke van DijkPersonal Leadership Coach - Speaker
Kurt is een trainer met aandacht en geduld. Ik heb de NLP Practitioner training 1-op-1 bij hem gevolgd. De flexibiliteit in tijd was erg prettig, evenals de mogelijkheid tot eigen inbreng van casussen, waardoor je naast de technieken meteen meer over jezelf leert. Het heeft mij als coach en HR professional nog meer praktische verdieping gebracht die ik kan toepassen in mijn werk en op mijzelf. lees hier verder

Maurice Ronda
Maurice RondaBewegingsdeskundige
Maurice Ronda
Maurice RondaBewegingsdeskundige
GE-WEL-DI-GE OPLEIDING GEHAD!!

Voor mij als Gewichtsconsulent en Personal Trainer heb ik het genoegen gehad om deze opleiding te volgen. Ik had de mogelijkheid om het traject te mogen opsplitsen in twee sessies van meerdere dagen. Wat ik geweldig vond aan de opleiding is voornamelijk het maatwerk en de specificiteit voor mij als professional lees hier verder

0%
Klanttevredenheid.
0+
Deelnemers getraind.
0+
Succesvolle coachsessies.
0 jaar
NLP coach en trainer.

Bedrijven die hebben gekozen voor NLP Opleidingen Wegener